L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic imparteix estudis a nivell universitari de disciplines teològiques, filosòfiques i també del camp de les humanitats. S'hi pot inscriure qualsevol persona interessada, sense necessitat de matricular-se a tot el curs.

• A què ens compromet la condició humana? Què significa ser lliure? Partint de la meditació dels pensadors fonamentals sobre qüestions com el bé, la felicitat o la bona voluntat, l'assignatura "Ètica" permet analitzar el reconeixement de l'ésser humà com a ésser moral i les obligacions o compromisos que en puguin derivar o no derivar, especialment en un present marcat per l'afirmació de la llibertat individual i la diversitat dels reptes col.lectius. Aquesta matèria la condueix Albert Espona.

• El passat jueu de Catalunya és, encara avui, força desconegut per la majoria de ciutadania. Conèixer la seva cultura, història i vida quotidiana és necessari per eliminar prejudicis, per reconèixer l'empremta que van deixar i conèixer la seva història, que també és la nostra. "Judaisme medieval" és una de les altres propostes que s'ofereixen com a càpsula formativa dins del segon semestre i que compta amb Irene Llop com a professora.

"Art i patrimoni al Bisbat de Vic" proporciona una oportunitat única per a conèixer la riquesa patrimonial de la diòcesi de Vic: esglésies, retaules, escultures, orfebreria... del preromànic als nostres dies, en un bisbat estès per tot el cor de Catalunya. Un patrimoni que esdevé signe de la nostra identitat i que coneixerem de la mà dels professors Marc Sureda i Dani Font.

 

 

Aquestes tres matèries, juntament amb d'altres, formen part de l'oferta docent de l'ISCRVic i és possible matricular-s'hi de forma aïllada.

Per a més informació cal contactar amb Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. o bé per telèfon al 93 886 15 55.

ISCR etica

ISCR Judaisme

ISCR Art patrimoni

 


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook