La conversa que tindrà lloc aquest dijous, 25 de març a les 7 de la tarda a la Sala Modernista del Casino de Vic, anirà a càrrec de Marc Sureda i Jubany, doctor en història, conservador del MEV i director de l’ISCRVic, junt amb Joaquim Pla i Brunet, doctor en física i director del projecte del Museu del Coure de la Fundació La Farga, i portarà per títol “La ciència (també) és cultura?”. La sessió també es podrà seguir a través del canal de youtube de l’Ateneu de Vic.
El passat dilluns 1 de febrer es van iniciar les classes del segon quadrimestre dels cursos de Grau i Màster en Ciències Religioses.
S'ofereixen assignatures, matèries i cursos en format presencial (i telemàtic si escau), amb totes les mesures de seguretat que es requereixen, oberts a totes aquelles persones interessades en el fet religiós en general, i en el Cristianisme en particular, en relació i diàleg amb les diferents disciplines filosòfiques, humanístiques, teològiques, antropològiques i pedagògiques relacionades, amb modalitat tant per a estudiants oients com ordinaris.
Graella d'assignatures / Pla d'estudis
En la graella d'assignatures podeu consultar, a més a més, els cursos de formació permanent del professorat de primària, secundària i cicles formatius reconeguts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Els/les mestres d'Educació Infantil i de Primària poden cursar la DECA (Declaració Eclesiàstica de Competència Acadèmica) per tal d'habilitar-se com a mestres de Religió a l'escola, en un sol curs acadèmic a Vic. També és possible cursar-la al Casal de l'església de Manresa.
Per qualsevol dubte seguim a la vostra disposició.
El passat diumenge 7 de febrer va tenir lloc, de manera virtual, la II Conferència Torrasiana.
El 7 de febrer (data de la mort de Torras i Bages) de l'any passat, va iniciar-se el que des de la Causa Torras i Bages es vol que es converteixi en una tradició: "La Conferència Torrasiana". La ponència de l'any passat, a càrrec del Prof. Josep-Ignasi Saranyana, va ocupar-se de Torras i Bages com a historiador de la filosofia catalana; la d'enguany, va anar a càrrec del músic Valentí Miserachs (director del Pontifici Institut de Música Sacra de Roma [1995-2021]), qui, a més és el postulador de la Causa de Beatificació, tingué com a tema: "El Venerable Josep Torras i Bages i la Música".
La conferència es va poder seguir virtualment el dia 7 de febrer a les 12h.
Aquí teniu el Butlletí de la Causa del mes de febrer on es fa esment de l'acte i es parla sobre la relació de Torras i Bages amb la música.
L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic imparteix estudis a nivell universitari de disciplines teològiques, filosòfiques i també del camp de les humanitats. S'hi pot inscriure qualsevol persona interessada, sense necessitat de matricular-se a tot el curs.
• A què ens compromet la condició humana? Què significa ser lliure? Partint de la meditació dels pensadors fonamentals sobre qüestions com el bé, la felicitat o la bona voluntat, l'assignatura "Ètica" permet analitzar el reconeixement de l'ésser humà com a ésser moral i les obligacions o compromisos que en puguin derivar o no derivar, especialment en un present marcat per l'afirmació de la llibertat individual i la diversitat dels reptes col.lectius. Aquesta matèria la condueix Albert Espona.
• El passat jueu de Catalunya és, encara avui, força desconegut per la majoria de ciutadania. Conèixer la seva cultura, història i vida quotidiana és necessari per eliminar prejudicis, per reconèixer l'empremta que van deixar i conèixer la seva història, que també és la nostra. "Judaisme medieval" és una de les altres propostes que s'ofereixen com a càpsula formativa dins del segon semestre i que compta amb Irene Llop com a professora.
• "Art i patrimoni al Bisbat de Vic" proporciona una oportunitat única per a conèixer la riquesa patrimonial de la diòcesi de Vic: esglésies, retaules, escultures, orfebreria... del preromànic als nostres dies, en un bisbat estès per tot el cor de Catalunya. Un patrimoni que esdevé signe de la nostra identitat i que coneixerem de la mà dels professors Marc Sureda i Dani Font.