La Causa Torras i Bages ha organitzat la 3a edició de la Conferència Torrasiana, que se celebra cada any en el dia aniversari de la mort del bisbe de Vic Josep Torras i Bages (1846-1916), autor de La Tradició Catalana i anomenat “Patriarca Espiritual de Catalunya”. L’esdeveniment va tenir lloc el passat dilluns 7 de febrer, a la Sala Torras i Bages del Seminari Vic, amb la participació d’una quarentena de persones. L'acte va comptar enguany amb la col·laboració de l'ISCRVic (Institut Superior de Ciències Religioses de Vic).

Va obrir l’acte el vicari general del Bisbat de Vic, Josep M. Riba, en representació del bisbe de Vic i del vicepostulador de la Causa, Mn. Joan Casas. Tot seguit el Dr. Abel Miró, filòsof, director de la Conferència Torrasiana i secretari acadèmic de l’ISCRVic, va presentar la conferència i el ponent. Segons Miró, el títol de la conferència d’enguany, Josep Torras i Bages i l’Educació, es justifica per la conveniència i l’interès de conèixer les idees del bisbe Torras sobre l’educació i l’oportunitat de recuperar-les i examinar-les a la llum de les modernes teories pedagògiques.

El ponent de la 3a Conferència Torrasiana va ser el Dr. Conrad Vilanou Torrano (1953), catedràtic del departament de Teoria i Història de l’Educació de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona (UB). És investigador principal del Grup d’Investigació en Pensament Pedagògic i Social (GREPPS) de la UB, director de la revista Temps d’Educació que edita l’Institut de Desenvolupament Professional (antic ICE) de la mateixa Universitat i president de la Societat Catalana de Filosofia, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. A més a més de la filosofia de l’educació, cultiva la història intel·lectual i cultural i s’ha especialitzat en l’estudi dels discursos pedagògics en l’època contemporània. És autor d’una extensa bibliografia amb més de 145 articles i 130 capítols d’obres col·lectives. Fins avui, ha dirigit 39 tesis doctorals i entre els seus últims treballs es destaca la seva participació al llibre antològic Textos fonamentals en el exili. Pedagogia culturalista i educació de Joan Roura-Parella (2020) i Totalitarismes europeus, propaganda i educació. Una història visual des dels No-Do (2020).


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook