L'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic, en col.laboració amb la Facultat de Teologia de Catalunya, i amb el suport de la Fundació Puig Porret, es complau en convidar-vos a la jornada L'art d'interpretar la Bíblia que tindrà lloc el proper dijous 28 de febrer al Temple Romà de Vic.

L'exegesi ajuda a intepretar millor el text bíblic? És compatible la investigació exegètica amb la lectura creient de la Bíblia? Com s'ha viscut a Catalunya aqueta innovació bíblica?

Gràcies al Concili Vaticà II (1962-65), els estudis bíblics catòlics han viscut una època daurada. L'aplicació de la metodologia exegètica, sobretot la historicocrítica, ho ha fet possible. La interpretació i l'ensenyament de l'Escriptura amb aquestes directrius forma part del dinamisme eclesial actual, apreciable en temaris acadèmics, formatius i catequètics. Amb l'experiència de dècades aplicant aquesta praxi bíblica innovadora, reflexionarem sobre el valor i el sentit dels mètodes exegètics.

Ho farem de la mà de reconeguts experts a casa nostra, teòlegs i biblistes, així com filòsofs i científics, que han dedicat part de la seva vida a la investigació i aplicació d'aquest mètode: Josep-Oriol Tuñí, Xavier Alegre, Ignasi Roviró, Ricard Casadesús, Rodolf Puigdollers i Jordi Cervera.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Díptic(cara)

Díptic(interior)


Segueix l’actualitat de l’Institut
en imatges al facebook