Notícies del lloc

 
 
Picture of Secretaria ISCR
La Direcció de l'ISCRVic i el Claustre de Professors us desitgen un profitós curs acadèmic 2021-22.
by Secretaria ISCR - Thursday, 21 October 2021, 4:58 PM
 

Donem la benvinguda als professors Bernabé Robles de Moral de la Vida, Rubèn Junquera de Seminari de Textos Cristians i Jaume Coll de Pensament medieval I. Us agraïm la vostra col.laboració.


Per què escric? Em penso que és per comunicar-me amb els altres. Ho voldria fer a fons i d'aquí ve que a la base hi hagi una adopció, fins i tot involuntària, de poesia. M'he trobat força sovint que d'un escrit o d'una conferència me n'hagin fet l'elogi, dubtós segons el tema, com a poètic. En un grau o altre em cal comunicar-me, no me'n sé estar; però alhora soc molt reservat, fet que fa que resulti esquerp o almenys distant amb la gent amb la qual em relaciono, fins i tot amb els amics més amics.

[...]

Un altre motiu d'escriure és perquè sempre m'ha agradat molt llegir. Encara ara és la meva activitat preferent. M'interessen tots els gèneres, començant per la poesia, i totes les èpoques, però sobretot la moderna i contemporània. No diré pas, en canvi, que m'interessin totes les cultures, perquè passo de llarg de tot el que va, cap a orient, més enllà de la Bíblia i de Grècia, una cultura que per la meva formació m'estimo molt. Doncs bé, llegir m'ha portat a escriure. Són formes de viure i un llibre meu de fa molts anys es titula Llegir com viure. Escriure, per a mi, és llegir, compartir, rumiar i opinar. També és, per damunt de tot, escriure en català. Perquè només amb la llengua ens sobreviurem, crec jo. Per tot això escric.

 

Joan Triadú

Qui soc i per què escric. 'Escriptor del mes' de la Institució de les Lletres Catalanes (octubre de 1993). En motiu de l'Any Triadú (2021).