Notícies del lloc

 
 
Picture of Secretaria ISCR
La Direcció de l'ISCRVic i el Claustre de Professors us desitgen un profitós curs acadèmic 2020-21.
by Secretaria ISCR - Tuesday, 16 February 2021, 3:34 PM
 

Donem la benvinguda a Albert Espona, filòsof i professor d'Ètica, així com també a Jaume Balateu i a Xavier Costa, professors de teologia bíblica i d'història medieval respectivament. Us agraïm la vostra col.laboració.


Però, on es troba la saviesa? On resideix la intel.ligència? L'home ignora el preu que té, perquè no es troba en aquest món. L'Abisme crida: "Jo no la tinc pas!". L'Oceà declara: "Amb mi no hi és". No es pot comprar amb or massís ni es pot pagar a pes de plata. No es canvia per l'or d'Ofir ni pel safir o l'ònix. Val més que l'or i el cristall, no l'hauries amb un vas d'or fi ni amb el coral o el cristall de quars. La saviesa val molt més que les perles. No la iguala el topazi de Cuix ni es canvia per l'or més refinat.

D'on prové, doncs, la saviesa? On resideix la intel.ligència? Resta amagada als ulls de tothom, no la veuen ni els ocells del cel. L'Abisme i la Mort declaren: "N'hem sentit parlar només d'oïda".

Però Déu coneix el camí que hi mena, ell sap on podem trobar-la. Ell contempla el món d'un cap a l'altre i veu tot el que hi ha sota el cel. Quan fixava el pes del vent i mesurava el volum de l'aigua, quan marcava els cicles de les pluges i el camí de les tempestes, llavors mirava i sospesava la saviesa: ell la va fonamentar i va escrutar-la a fons. I després va dir a l'home:

"Venerar el Senyor és la saviesa; apartar-se del mal és la intel.ligència."

(Job 28, 12-28).